Despre noi
Analize medicale
Rezultate
Chestionar de satisfactie
Contact
Cabinet fizioterapie
Acreditari       Aparatura       Personal       Drepturile si obligatiile pacientilor       Confidentialitatea datelor personale      

Confidentialitatea datelor personale a pacientilor

Nota informativa cu privire la protectia datelor cu caracter personal - norme intrate in vigoare pe 25.05.2018 in conformitate cu General Data Protection Regulation (GDPR) (EU) 2016/679

Bioanaliza trateaza cu cea mai mare importanta confidentialitatea datelor dumneavoastra pe care ni le incredintati in procesul colaborarii noastre. Depunem toate eforturile sa aliniem politicile interne si ale colaboratorilor la cele mai recente norme GDPR.

In urmatoarele randuri va explicam modul in care are loc prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si cum ne asiguram ca procesarea lor se face in conditii de siguranta maxima, precum si ce drepturi aveti in aceasta arie.

Nu aveți obligatia de a ne furniza datele dumneavoastra personale mentionate mai jos. Se poate totusi intampla ca lipsa acestor date sa limiteze capacitatea noastra de a va putea oferi serviciile cerute.

Va multumim pentru incredere!

Bioanaliza este un cabinet medical cu peste 20 de ani de experienta in domeniul serviciilor de investigatii medicale de laborator si recuperare medicala. Sediul si detaliile de contact le puteti gasi pe site-ul nostu la sectiunea Contact.

Intreaga echipa de la Bioanaliza are grija ca datele dumneavoastra sa fie preluate si prelucrate in siguranta. Daca aveti intrebari, sugestii sau doriti sa ne aduceti la cunostinta orice detaliu legat de aceasta nota, va rugam sa contactati persona desemanta ca responsabil pentru protectia datelor in cadrul firmei:
Nume: Carjan/Prenume: Mirela,
Adresa: Str. Republicii, Nr. 321, Vaslui,
Email:bioanaliza.vaslui@gmail.com

Datele personale pot fi obtinute direct de la dvs. sau in procesul de oferire a serviciilor medicale aferente si pot fi:
- Detalii personale, nume; prenume; CNP; sex; data naşterii; cetatenie; captura video din sediul nostru prin camerele de supraveghere; detalii de contact, detalii de plata, detalii profesionale, detalii referitoare la calitatea de asigurat, istoricul interactiunii cu noi direct sau pe retele sociale.
- Date medicale precum rezultatele analizelor sau detalii necesare pentru investigatiile medicale pe care le oferim

Temeiurile in baza carora prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sunt strict legate de serviciile pe care le oferim si se incadreaza in sfera obligatiilor legale pe care le avem in acest context – verificarea calitatii de asigurat, raportari CNAS, etc.

In orice caz, prelucrarea datelor se va incadra in limitele impuse de cele mai noi reglementari legale in vigoare.

In cazul unor divergente care nu se pot rezolva pe cale amiabila, este posibil sa prelucram datele dvs. pentru apararea unui drept al nostru in instanta.

Consimtamantul dumneavoastra in scris este necesar la momentul colectarii si prelucrarii datelor, de aceea, dupa caz, echipa noastra va poate solicita completarea unui formular conform normelor in vigoare.

Scopurile pentru care prelucram datele dvs. sunt:
- Prestarea serviciilor medicale solicitate si toate activitatile aferente
- Posibile comunicari de marketing
- Gestionarea sistemelor noastre de IT si indeplinirea obligatiilor legale de arhivare, evidenta si comunicare cu autoritati imputernicite de lege – CNAS
- Securitatea si supravegherea spatiilor de lucru ale Bioanaliza prin sisteme de alarma si video
- Activitati de audit pentru imbunatatirea serviciilor
- Tranzactii de vanzare/cumparare a companiei.

De regula, nu divulgam datele dumneavoastra catre terti. in anumite situații, este insa posibil sa divulgam datele dumneavoastra catre alte persoane fizice sau juridice, de exemplu in cazul efectuarii unor analize speciale sau pentru confirmarea unor rezultate. In aceste situatii va informam in prealabil si ne asiguram ca toate aceste entitati trateaza datele dvs. cu acelasi grad de confidentialitate.

Stocarea datelor dvs. se face pe perioada in care ne sunt necesare sa oferim serviciile noastre, in cazul in care legile in vigoare nu specifica o alta perioada.

In acelasi timp luam masuri specifice pentru a asigura cel mai mare grad de siguranta a datelor dvs. Cateva dintre aceste masuri pe scurt:
- Limitarea accesului la date. Revizuim politicile interne si introducem standarde care limiteaza accesul la date doar persoanelor carora le sunt necesare si doar cu parole securizate.
- Revizuim si introducem in contractele cu colaboratorii conditii specifice de confidentialitate a datelor si securitate IT.
- Minimizarea datelor. Acolo unde este posibil, introducem proceduri prin care ne asiguram capturarea doar a datelor absolut relevante scopului colaborarii noastre
- Arhivam datele conform cerintelor legale si desfasuram audituri de securitate pentru a ne asigura de integritatea datelor si a sistemelor noastre.
- Instruim personalul in vederea respectarii celor mai recente norme de securitate a datelor in vigoare
- Anonimizam acolo unde este posibil datele dvs., pentru a ne asigura ca nu pot fi identificate personele la care se refera.

Luam toate masurile rezonabile pentru a asigura securitatea datelor. Cu toate acestea nu poatem garanta lipsa oricarei incalcari de securitate. in cazul nefericit si puțin probabil in care o astfel de incalcare va surveni, vom urma procedurile legale pentru a limita posibilele efecte negative si vom informa persoanele in cauza.

In contextual protectiei datelor dumneavoastra personale aveti unrmatoarele drepturi:
- Dreptul de acces la datele dvs personale pe care le-am preluat
- Dreptul la rectificarea datelor dvs. preluate de catre noi
- Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor.
- Dreptul de a obiecta la prelucrarea sau preluarea datelor
- Dreptul la portabilitatea datelor.
- Dreptul la retragerea consimtamantului de preluare a datelor
- Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere in privinta protectiei datelor dvs.

Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi va puteti adresa persoanei de contact mentioanta mai sus sau ne puteti scrie folosind formularul de contact de pe site-ul nostru web.

*Aceasta nota poate suferi modificari ulterioare in baza temeiurilor legale care guverneaza protectia datelor la nivelul Romaniei si cel European. In aceste situatii ne asiguram ca versiunile anterioare sunt arhivate pentru consultare ulterioara.